BAHAN-BAHAN
2 Cwn
tpg gandum.
1 1/2 Cwn air.
1/3 Cwn gula.
2 bj telur.
1 sudu teh baking powder.
1 sudu teh yis mauripan.
2 sudu besar minyak masak.
Secubit garam.
Sedikit pewarna kuning telur.
1 1/2 Cwn air.
1/3 Cwn gula.
2 bj telur.
1 sudu teh baking powder.
1 sudu teh yis mauripan.
2 sudu besar minyak masak.
Secubit garam.
Sedikit pewarna kuning telur.
BAHAN-BAHAN (tabur)
Kacang tanah yg telah di kisar ( ikut suka).
Gula ( ikut suka)
1 tin Jagung ala cream.
Mentega (ikut suka)
Kacang tanah yg telah di kisar ( ikut suka).
Gula ( ikut suka)
1 tin Jagung ala cream.
Mentega (ikut suka)
PENYEDIAAN
Blend (guna
blender je) telur dan gula hingga kembang
Masukan
baking powder, yis ,
minyak
dan garam, blend lg, Masukan air, blend lg,
Masukan
tpg,blend lagi
Masukan
pewarna blend lg.
Dah
siap....,perap 1 hingga 2 jam.
Guna
kuali non stick, x perlu taruk minyak.
buat kecik2, taruk inti bnyk2 pun dia x kuar,
senang sket nak makan.
Kalau
buat besar,bila potong isinya meleleh2, keluar..
No comments:
Post a Comment