BAHAN-BAHAN
400g
coklat - Boleh guna coklat cadbury atau jenama lain.
Kelapa kering/parut
susu pekat manis
Kelapa kering/parut
susu pekat manis
PENYEDIAAN
Cairkan
coklat dengan kaedah double boiled.
Gaulkan kelapa dengan susu dan gumpalkan. Agak-agak sahaja berapa banyak kelapa dan susu supaya gumpalan tak terlalu basah atau terlalu kering.
Simpan sekejap bahan dalam peti sejuk lebih kurang 20 minit.
Keluarkan bar dan celupkan ke dalam coklat cair dan bekukan sekali lagi selama 15 minit.
Gaulkan kelapa dengan susu dan gumpalkan. Agak-agak sahaja berapa banyak kelapa dan susu supaya gumpalan tak terlalu basah atau terlalu kering.
Simpan sekejap bahan dalam peti sejuk lebih kurang 20 minit.
Keluarkan bar dan celupkan ke dalam coklat cair dan bekukan sekali lagi selama 15 minit.
No comments:
Post a Comment