BAHAN
16
keping roti putih *
300ml
santan pekat *
600ml
air pandan ~ 8 helai daun * pandan dimesin dgn air secukupnya
4
bj telur A *
1
1/2 cawan gula pasir ~ kalau tak suka manis boleh kurangkan *
3
sb tepung kastard *
3
sb margerin*
Sedikit
garam
Pewarna
hijau *
1
cawan kelapa parut putih
Bijan
putih dan hitam secukupnya.
PENYEDIAAN
1.
Panaskan oven. Lengser loyang 9x9in dgn margerin dan panaskan dlm oven.
2.
Satukan semua bahan yg bertanda *. Gaul sebati kemudian mesin hingga halus.
Masuk dlm bekas, tambah kelapa parut dan gaul sebati.
3.
Masukkan dalam loyang, tabur bijan dan bakar selama 1 jam setengah atau
sehingga masak dgn kepanasan 180C.
4.
Sejukkan baru dipotong
.Credit : FB Resipi
Kek & Biskut Raya
No comments:
Post a Comment