Thursday, August 13, 2015

Binka Roti Kelapa Pandan


BAHAN

16 keping roti putih *
300ml santan pekat *
600ml air pandan ~ 8 helai daun * pandan dimesin dgn air secukupnya
4 bj telur A *
1 1/2 cawan gula pasir ~ kalau tak suka manis boleh kurangkan *
3 sb tepung kastard *
3 sb margerin*
Sedikit garam
Pewarna hijau *
1 cawan kelapa parut putih
Bijan putih dan hitam secukupnya.

PENYEDIAAN

1. Panaskan oven. Lengser loyang 9x9in dgn margerin dan panaskan dlm oven.
2. Satukan semua bahan yg bertanda *. Gaul sebati kemudian mesin hingga halus. Masuk dlm bekas, tambah kelapa parut dan gaul sebati.
3. Masukkan dalam loyang, tabur bijan dan bakar selama 1 jam setengah atau sehingga masak dgn kepanasan 180C.

4. Sejukkan baru dipotong

.Credit : FB Resipi Kek & Biskut Raya

No comments:

Post a Comment