BAHAN-BAHAN
Nestum
Biskut
Cream Crackers
Susu
Pekat Manis
Krim
Cheese
Milo
Susu
Segar (untuk celupkan biskut)
PENYEDIAAN
Pukul
creamcheese sehingga sebati. Boleh gunakan hand mixer.
kemudian
masukkan setengah susu pekat manis.
Pukul
lagi sehingga sebati. Ketepikan..
Tuangkan
susu segar kedalam mangkuk. Celupkan biskut ke dalam susu segar. Jangan
sampai terlembik pulak, cukup sekadar nak bagi ia lembut sedikit. Kemudian, susun di dalam
loyang.
Oleskan
creamcheese yang telah di putar tadi. Oleskan nipis-nipis je. tak
payah tebal sangat.
Kemudian,
taburkan nestum di atas lapisan creamcheese tadi. nak bubuh banyak mana ikutlah
gerak hati masing-masing.
Ulang
langkah ke-2 dan ke-3 tapi gantikan nestum dengan milo pula. milo ni pon
ikutlah gerak hati masing-masing jugak nak banyak mana. lagi banyak milo tu
lagi sedap.
Ulang
langkah ke-2, 3, dan 4 sampai lapisan yang dikehendaki. tapi untuk cheesecake
milo biskut aku ni, aku cuma dapat buat 5 lapisan je.
pada lapisan yang
terakhir sekali, bubuhkan creamcheese tu tebal sikit.
Akhir
sekali, taburkan nestum di lapisan creamcheese terakhir.
Boleh lah dimasukkan
dalam peti ais semalaman.
No comments:
Post a Comment