BAHAN-BAHAN
150gm
butter
150gm
tepung gandum
75gm
gula halus atau gula kastor
60gm
cornflakes
50gm
coklat cip
25gm
almond nibs
1st
esen vanila
ceri
merah ~ dihiris halus dan memanjang
PENYEDIAAN
Mula-mula
kita satukan butter dan gula.
Dengan
menggunakan senduk kayu sahaja gaul hingga gula dan butter sebati dan sekata.
Tak payah pukul sampai kembang ya cukup sekadar ia sebati, sebab jika terlebih
pukul biskut kita akan kembang dan leper selepas di bakar nanti.
Masukkan
tepung dan gaul rata
Masukkan
cornflakes, badam, cip coklat dan esen vanilla, kemudia gaul rata
Sudukan
atas dulang pembakar
Buah
ceri pula di potong memanjang atau dadu
Letakkan
hirisan ceri atas adunan tadi
Bakar
dalam ketuhar yang telah di panaskan 15 minit terlebih dahulu dengan suhu 170C
Bakar
biskut selama 20 ~ 25 minit bergantung pada kepanasan suhu oven masing-masing
Angkat
dan sejukkan sebelum di simpan dalam bekas kedap udara.
No comments:
Post a Comment