BAHAN-BAHAN
(kulit)
1
cawan tpg gandum
1 sdt
baking powder
1 biji
telur
1/ 4
cawan gula
1/ 2
cawan susu cair
1/ 2
cawan air
1 sdb
marjerin yg dicairkan (sejukkan dulu yer)
Secubit
garam
BAHAN-BAHAN
(inti)
1/ 2
cawan tpg gandum
1 sdb
tepung kastard
1/2
cawan gula
1 1/ 2
cawan air
1 sdt
pewarna kuning
Sedikit
esen vanilla
Secubit
garam
PENYEDIAAN
(inti)
Satukan
semua bahan inti.. kacau sebati. . . tapiskan dlm periuk. . kacau atas api sederhana
hingga pekat dan berkilat...tutup api..
PENYEDIAAN
(kulit)
Satukan
semua bahan untuk kulitnya..
blender
sehingga sebati. .. lebih kurang 2- 3minit
Panaskan
kuali non - stick guna api perlahan..
Ambil
satu senduk kecil adunan... letak ditengah2 kuali..
bila
adunan tadi dah mengering (tiada buih2)
masukkan
inti.. lipat dan picit guna jari..terus angkat dan susun dlm pinggan.
No comments:
Post a Comment