BAHAN-BAHAN
1 tin
susu cair ( kalau guna susu dutch lady yg full cream tu...terbaikkkk rasanya)
Suku
tin susu pekat (resepi asal 1/2 tin, sy guna suku tin pun masih manis)
1
kecil vanila (atau 1 tudung botol vanila tu je)
1 sudu
besar ovalette (kena hati2.. cari yang halal ye)
PENYEDIAAN
Masukkan
kesemua bahan2 ke dalam mangkuk adunan.
Pukul
selama 15-20min. Adunan akan mengembang jadi macam tekstur aiskrim.
Asingkan
ke dalam beberapa mangkuk untuk meletak perasa.
BAHAN
PERASA:
Coklat
emulco (tambah chocolate rice di dalam adunan).
Strawberi
emulco (campur pewarna pink bagi jadi warna pink cantik)
Rasa
vanila je (tak tambah perasa atau pewarna cuma letak chocolate chips)
PENYEDIAAN:
Masuk
perasa ke dalam mangkuk berasingan.
Masukkan
semua ke dalam tupperware atau apa2 bekas.
Simpan
beku selama at least 1 malam
No comments:
Post a Comment